vineri, 20 aprilie 2007

inca unul?

Deschid azi mailul cu revista presei, si printre demisii, suspendari si alte asemenea stiri gasesc si urmatorul titlu.. "Sanctiune-primul "blogger" dat afara din scoala"
Citesc si ma minunez...despre cazul lui Pahomi am tot vrut sa scriu, erau atatea controverse legate de inchiderea blogului sau...dar cel mai important lucru, de care ma temeam atunci era ca va creea un precedent...de acum oricine poate fi tras la raspundere, uneori in mod abuziv, pentru ceea ce scrie in blogul personal. Dar pustiul asta cu ce a gresit? Am intrat pe blogul lui curioasa sa vad cum a jignit el profesorii si cum a aruncat cu noroi in scoala. Ce-am gasit? Un pusti inteligent, cu simtul umorului, care scrie despre ce i se intampla in viata. Si cum viata la varsta asta e legata in principal de scoala...scrie despre scoala. Atat!

6 comentarii:

Anonim spunea...

e ciudat ce se intampla...Ma intreb unde vor duce toate astea? Poate maine si blogul tau va fi inchis pentru ca ai ras de Megastar:))

Dan Baban spunea...

Pahomi, la fel ca si pustiul, stia ca pentru ceea ce scrii iti asumi responsabilitatea. Doi oameni cu capul pe umeri nu ar fi trebuit sa se imbete cu ideea ca se pot ascunde ca scriu ei ca persoane, nu ca reprezentanti ai unei institutii. This is bull!
Poate o tine intr-o societate perfecta, sau macar civilizata, dar nu in Romania, unde daca superi pe cineva platesti.
PS: Exista un film, "Kids in America", care porneste de la niste fapte intamplate, printre care acela ca o eleva a fost exmatriculata pentru ceea ce scrisese in jurnalul propriu.

teodora spunea...

E clar ca pustiul are o idee opusa despre scoala fata de pofesori si pana una alta suntem in Romania, unde sistemul de invatamant, cel putin cel preuniversitar, nu iti da posibilitatea sa te exprimi atat de deschis pe cat ar vrea unii; nu am citit ce a scris el pe blog, ce aspecte ale vietii de "scolar" a abordat, dar stiu ca atunci cand eram la liceu, nu mi-as fi permis sa public ceva "aiurea" despre scoala sau profesori... fiecare doarme asa cum isi asterne... nu e corect sa nu poti sa scrii ce crezi, dar sa nu intram in discutii despre cat de departe ar trebui sa mearga libertatea la exprimare. Stiu doar ca majoritatea profesorilor nu digera pustii isteti si amuzanti, daca nu stiu sa comenteze ca la carte "Iona"...

A-30-something spunea...

mda... daca in cazul Pahomi am fost de acord cu masurile luate pe motive de confidentialitatea contractelor, in cazul lui Ariel mi se pare un abuz. As fi cerut sa nu mentioneze numele scolii sau ceva de genul asta, insa nu l-as fi exmatriculat. Ne intoarcem pe vremea lu' Ceasca...

Anonim spunea...

Chestia cu exmatricularea lui Ariel mi se pare si mie incredibila! Prefer sa cred ca au mai existat si alte motive care au dus la aceasta finalitate, pentru ca altfel conducerea scolii nu are nicio justificare.

Anonim spunea...

Pe bune, ma, deci nu pot sa cred. Mi se pare asa haios pustiul si f inteligent. Niste imbeciliv oamenii astia. oare o sa imi blocheze si mie blogul dc ii fac imbecili, frustrati, comunisti, prosti si ..retardati??