vineri, 5 februarie 2010

Valentine's bla bla bla


 


Până acum vreo 10 ani, pe 14 februarie era...ziua mea. O zi nici prea geroasă, nici prea caldă. De obicei cu mult soare, fie el şi cu dinţi. Cu mesaje, prieteni, tort, surprize, zâmbete şi multe, multe cadouri. Prin clasa a cincea am aflat, la ora de engleză, că sunt născută de Ziua Îndrăgostiţilor. Uau, ce drăguţ, mi-am zis atunci. Sunt specială, cu adevărat!

Doar că au trecut anii şi, pe nesimţite, ne-au invadat inimioarele de pluş, brelocurile, ursuleţii, felicitările, şi toate kitsch-urile pe care poţi să îngrămădeşti un „I inimă You”. Dintr-o dată, dulapul meu a devenit neîncăpător pentru papiţoii pe care scria „te iubesc!”. Şi a trebuit să îmi împart ziua cu toţi îndrăgosiţii din lume.

Trecând peste micul meu acces de egoism, nu înţeleg două lucruri. De ce avem neapărat nevoie de O ZI ca să ne (prefacem că?) iubim. Şi dacă tot avem nevoie de O ZI, de ce o importăm de la americani?

Zău, mi se pare restrictiv. Avem doar O ZI ca să spunem „Te iubesc”, numai una în care să primim flori, sau un mesaj frumos de la cineva special? O singură zi în care să fiu surprinsă cu un cadou, sau în care să dăruiesc? Şi dacă tot am decretat că facem asta doar o zi pe an, de ce ne scufundăm în plastic roşu sau în pluş chicios cu iz american, via China?

Se zice că de Dragobete (da. sărbătoarea aceea românească de care n-a auzit mai nimeni pentru că erau prea ocupaţi să se uite la televizor la ofertele de Valentine's Day) fetele mari strângeau de cu seara ultimile rămăşiţe de zăpadă, numită zăpada zânelor, iar apa topită din omăt era folosită pe parcursul anului pentru înfrumuseţare şi pentru diferite descântece de dragoste. Da, doar că tot de la televizor am aflat că zăpada din Bucureşti e toxică şi s-ar putea să facem coşuri dacă ne atingem de ea.

Aşa că...rămânem la inimioarele de pluş.

6 comentarii:

Oana spunea...

Oh, daaa. Pretexte pt a se mai da unii in spectacol la tv sau pt alte cheltuieli. Innebunesc cand vad ca si de martisor cadourile se transforma intr-o parada de masini, chestii din aur sau pietre pretioase. Ufa, pe 14 feb. nu e Valentine's Day... e ziua ta si a elfului. Hihi. Pup

Magda spunea...

da :)) eu si elful. acesti yin si yang ai Valentinului. :))))

Cristina spunea...

Valentine`s day..bullsh*t..nu am sarbatorit niciodata pe 14 feb altceva decat ziua unei prietene..cu suc si pizza.
Personal, imi ajunge asta...
Incerc sa ma bucur de fiecare zi petrecuta cu cei dragi..si 14 feb e doar una obisnuita.:)

Ema spunea...

Lasa-i pe cei cu valentine's day deoparte si mandreste-te cu tine deoarece chiar este ziua ta pe 14 februarie si fii fericita pentru asta ! Ce urare ti se potriveste mai bine decat sa fii iubita !

Geo spunea...

Dragobetele si fecioria, sentimentele si intimitatea nu mai au ce cauta in vocabularul romanilor. Odata era "cine iubeste si spune..."; acum, trebuie sa fii porno si sa afle toata lumea. Altfel, esti degeaba. =)) Daca ne gandim bine, sunt multe alte lucruri inghitite pe nerasuflate de la americani. Asta e cea mai nevinovata.
PS. N-am uitat! :P Puteai sa scrii dupa 14. Poate, cine stie, te-ai grabit si anul asta nu vom mai vedea explozia de kitch de ziua ta.

Silvy spunea...

Am ajuns la saturatie! Nu mai pot cu Valentine`s Day!