luni, 21 iunie 2010

Despre dragoste, fără demoni




Să scrii despre dragoste e ca privitul într-un ochi de apă. Dacă la început o să-ți întoarcă un chip zâmbitor și o imagine clară ca de oglindă, e de ajuns o adiere, sau chiar propria-ți răsuflare pentru ca totul să se onduleze. Nu mai știi unde sunt ochii, iar zâmbetul se transformă într-un rânjet bizar.

Când eram mică bunica îmi spunea poveşti. Am învăţat repede să citesc, pentru că, avidă de cuvintele care se perindau prin mintea mea şi colorau tablouri năstuşnice, bunica aproape că nu mai ţinea pasul. Poveştile triste îmi plăceau cel mai mult. Plângeam cu cartea-n faţă până când rândurile deveneau neclare şi mult timp după ce îi închideam coperţile îmi stăruiau în minte personaje, cuvinte şi trăiri.

Nu ştiu în care moment al copilăriei mele am stabilit că o „iubire mare” nu e totală dacă nu e tragică. A fost ceva care mi-a rămas în subconştient şi mi-a marcat, fără să îmi dau seama, experienţele de peste ani. Am respins mereu „relaţiile călduţe”, confortul psihic pe care ţi-l dă faptul că cineva acolo te iubeşte...chiar dacă tu nu simţi la fel. Am respins oamenii care îmi făceau pe plac, cei care se chinuiau să mă mulţumească, cei care îmi ofereau totul pe tavă. Am căutat fluturaşi, pasiune, demenţă :) Mi-am luat şi porţia de plâns.

I-am dispreţuit în secret pe cei care se mulţumeau cu o fericire molcomă. Şi m-am felicitat în gând că nu acceptam compromisuri. Povestea mea era pusă bine deoparte. Şi urma să vină, mai devreme sau mai târziu. Am crezut că am găsit-o, o dată sau de două ori. Dar s-a dovedit a fi un surogat, plăsmuiri alimentate de imaginaţia mea, nerăbdătoare să ajungă la destinaţie. O singură problemă nu mi-am pus niciodată. Odată ajunsă acolo, am să-i fac oare faţă?


Am plecat la drum cu premise greşite. Dragostea nu înseamnă fluturaşi în stomac. Fericirea nu înseamnă nebunie. Sau nu înseamnă numai asta! Beţia simţurilor nu durează mai mult de 11 minute, după care vrei fie să fumezi o ţigară, fie s-o ştergi turceşte şi să nu laşi vreun bilet. De teamă sau plictiseală. Nici nu mai contează până la urmă. Drumul e întotdauna mai frumos decât destinația, pentru că e presărat cu speranțe, cu anticipație, cu întrebări care nasc alte întrebri, la care nu te chinui să găsești răspunsuri. Oricât de poftă ți-ar fi de un fruct, după ce mănânci un kilogram, s-ar putea să ți se-aplece.

Suntem o specie de fricoși. Căutăm frenetic fericirea, deși nu știm s-o definim. Iar când pare să se instaleze, abandonăm tocmai pentru că ne temem că, neștiind s-o recunoaștem, am confundat-o cu altceva. Aș vrea să cunosc un om care să îmi spună: Sunt fericit! Nu mă tem. Nu vreau să fug. Nu caut alte fericiri. Am tot ce-mi trebuie aici. Un om care să simtă asta, fără să aibă impresia că a renunțat la ceva.

Dincolo de bariera care ne paralizează simțurile, e un ocean. Fără valuri, fără spasme. Unii i-ar spune plictisitor. Dar sunt cei care n-au avut curaj să se afunde. E simplu să pui etichete. Și mai simplu e să fugi. Să nu încerci niciodată, să te pui la adăpost. O poți face sub pretextul că ești liber. Dar n-ai să afli niciodată în ce consta înlănțuirea.

M-am întrebat întotdauna de ce dragostea nu are formă de plural. Asta în timp ce iubirea are. De ce poți să iubești de mai multe ori, dar Dragostea e doar o dată. E acea dată când ești gata să treci bariera și să te afunzi fără frică în ocean.

204 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 204 din 204
Unknown spunea...

Necredibilul tocmai s-a întâmplat în viața mea, soțul meu care m-a părăsit și copilul meu de 2 ani pentru o altă femeie, mi-a revenit. Lucrurile au fost grele pentru că nu am slujbă și îmi cer hrană, așa că mama mea a venit în salvarea mea să mă ducă pe mine și pe bebelușul meu de 2 ani acasă, deși problemele nu au fost rezolvate, dar a fost ceva mai bine pentru mine să caut un loc de muncă în timp ce mama mă ajuta cu bebelușul acasă, ea nu lucra, fratele meu era cel care avea grijă de ea, lucrurile nu mergeau cu adevărat pentru că nu am slujbă. În timp ce încă căutam un loc de muncă, a trebuit să îl contactez pe DR ISIKOLO. el mi-a dat informații relevante despre cum mă va ajuta pe care le-am respectat și, spre surprinderea mea, soțul meu a revenit la mine după 2 zile și m-a uimit atât de mult. când s-a întors, l-am iertat pentru că îl vreau înapoi, a venit acasă și ne-am stabilit și lucrurile au mers înapoi așa cum erau sau chiar mai bine. Iată cum îl contactează prin WhatsApp, la +2348133261196.

Allison Howarts spunea...

Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdută
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de despărțire
7) Alungați un Iubit trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie
9) vrei să-ți mulțumești iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com

Unknown spunea...

Ești o femeie care caută fructul pântecului, vrei să auzi vocile copiilor din casa ta, dar nu ai reușit să rămâi însărcinată, nu te mai îngrijorează pentru că dr. Ajayi te va ajuta să ai un copil al tău, mă confruntam situație similară când un bărbat mărturisește cum marele vrăjitor Dr. Ajayi l-a ajutat să-și recapete iubita soție înapoi acasă după 9 luni de separare, l-am contactat pe Dr. Ajayi i-a explicat starea mea, mi-a spus să nu mai plâng și mi-a pregătit o ierburi. băutură pentru mine pe care am luat-o și în trei luni am fost însărcinată cu gemeni, acum sunt o mamă mândră. contactați Dr. Ajayi vrăjitorul pentru orice situație de viață. El este un om bun. Viber sau WhatsApp: +2347084887094 sau e-mail:drajayi1990@gmail.com

Anonymous spunea...

Vreau să folosesc acest mediu pentru a-i mulțumi marelui vrăjitor DR WALE pentru că mi-a adus înapoi dragul soț. Când soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie, trăiam în dureri pentru că îl iubesc atât de mult, nu știam ce să fac, de fapt am fost confuz până când am întâlnit o prietenă de-a mea pe nume Ella și cu mine. i-a spus prin ce trec, apoi mi-a spus să nu-mi fac griji că și ea a trecut prin aceeași problemă, dar în cazul ei a fost iubitul, apoi m-a dus la un spiritist, un vrăjitor, pe nume DR WALE, care a ajutat-o. înapoi pe iubitul ei, Când l-am contactat pe DR WALE pe WhatsApp +2347054019402, i-am spus problemele mele, după aceea, mi-a spus ce să fac și mi-a spus după ce am făcut ce mi-a spus, după câteva săptămâni soțul meu va veni să se târască pe genunchii lui rugându-mă să-l iert. După câteva săptămâni a venit soțul meu și a început să mă roage, nu m-am așteptat să se întâmple așa de curând, am bătut la ușă, când am deschis ușa, spre cea mai mare surpriză, l-am văzut pe soțul meu în genunchi rugându-mă și pe mine și pe noștri. copiii să-l ierte.
De asemenea, vindecă tot felul de boli, inclusiv pe cea enumerată mai jos,
1. HIV/SIDA.
2. HERPES 1/2.
3. CANCER.
4. ALS (boala lui Lou Gehrig).
5. Hepatita B.
6. HIPERTENSIUNEA.
7. NUMĂR scazut de spermatozoizi.
8. ASTMB.
9. PROBLEMA VIRGINIA.
10. DIAREE.
11. GRAND.
12. herpes rece.
13. AVC.

Și a făcut și următoarele vrăji,

1. vrei o căsnicie bună,
2. ești politician și ai nevoie de protecție,
3. ai nevoie de o vrajă de dragoste,
4. vrei să fii un bărbat sau o femeie bogată,
5. vrei ca partenerul tău să te iubească,
6. Cauți soție sau soț,
7. vrei să lucrezi cu o viză în orice țară la alegere,
8. ești un om de afaceri sau o femeie și vrei ca afacerea ta să se miște,
9. vrei ca șeful tău să te iubească,
10. vrei ca sotul sau sotia ta sa te inchine,
11 Ai nevoie de un loc de muncă,
12 Ai nevoie de promovare în locul tău de muncă,
Oricine are problemele enumerate mai sus ar trebui să contacteze DR WALE, marele vrăjitor. Contactați-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 204 din 204   Mai noi› Cele mai noi»